Trädgården

Vår trädgård finns i södra Dalarna. Den är stor, ca 7500 kvadrat. Vi har bott här sedan 1984 då vi byggde huset. Det är en riktig bondby, glest bland gårdarna, omgivet av åkrar och skog.

Trädgården består av stora gräsmattor, en damm, en björkdunge, en kryddträdgård, flera rabatter och minst halva ytan är en åker vi köpt till för att slippa grannar åt det hållet. Vad vi ska göra med den åkern vet vi inte än, just nu är den fotbollsplan.

Det tog många år att få någotsånär struktur på trädgården. Oj vad många blomsängar jag grävt, planterat och lagt igen därför att jag fått nya idéer. Vi har flera buskar som flyttat runt och provat olika platser på tomten. Numer flyttar jag inte så många saker däremot grävs det upp nya rabatter (käre bror har skaffat en minigrävare) och jag gör vad jag kan för att minska ner ytan på gräsmattorna.

Mannen i mitt liv suckar, ruskar på huvudet, men hänger efter lite protester på de flesta av mina projekt. Jag försöker jämka så att gräsklipparen kommer fram mellan rabatter och träd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s