Bilder från Sydafrika. Dag 1-2

En bildkavalkad från Sydafrika.

Dag 1. Från flygplatsen direkt upp på Taffelberget där vi fick en överraskande lunch med en fantastisk utsikt över Kapstaden på köpet.

 

Kom till hotellet som har en trevlig lösning för pensionerade skottkärror. Sedan skrämde vi upp alla fåglarna från en åker när vi, på charterresemanér, klev ut på vår balkong för att se omgivningarna.

Dag 2. Villiera vingård med deras naturreservat. Viner klara att levereras, bilar under ett vackert tak av Bougainvillea, örnunge i bo högt däruppe, Kapstjärnan som växer som våra smörblommor och har ungefär samma funktion, bin som flyttat in i en fågelholk och hela tiden de vackra bergen i bakgrunden.

Stellenbosch. Jag tycker om de pärl/trådarbeten som är vanliga härnere men den här häftiga flodhästen är för stor för både handbagage och vårt hus. Synd för jag blev lite kär men den får stanna under de blommande Jakarandaträden. Hittade en staty som ger fritt spelrum för fantasin att tolka symboliken i.

IMG_0749

Stellenbosch botaniska trädgård. Med bl.a. en växt som påstås vara världens fulaste!? Säger vem? Det är den på första bilden, Welwitschia. Jag tycker det ligger i betraktarens öga.

Annonser

2 thoughts on “Bilder från Sydafrika. Dag 1-2

  1. Fina bilder från Sydafrika ! Minns allt du visar då vi var på parallell resan ! Härliga minnen ! Tänk om man kunde som Carola leva några månader varje år i Kapstadens omgivningar !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s